Mijn naam is Anita van Ipenburg, ik woon samen met mijn gezin in Woudenberg. Naast het gezin bestaat ons huishouden uit hond Sjoerd, kater Suske en twee rebelse kippen Drumstick en Hotwing. In 2017 heb ik de stap gewaagd en begonnen aan de opleiding tot veterinair natuurgeneeskundig therapeut bij de Silverlinde. De reden voor deze overstap was dat ik als kind al droomde om met dieren te werken. De tijd was rijp om deze droom te volgen.

Bij de Silverlinde volgde ik de 4-jarige plus opleiding, de reden hiervan was dat ik een brede kennis van dieren wilde vergaren. In elk dier zie ik iets unieks waardoor ik het moeilijk vond om alleen kennis te vergaren over de hond, kat en paard. Tijdens de opleiding ben ik door stages en lessen in aanraking gekomen met verschillende dieren zoals b.v. koeien, paarden, honden en reptielen. De opleiding is in 2021 is afgerond. De jaren bij de Silverlinde waren een feest van herkenning en heb ik genoten van alle informatie.

Na het voltooien van de 4-jarige opleiding is Veterinair Natuurgeneeskundige praktijk Joy and Nature gestart. De naam is gekozen omdat ik met veel plezier de natuur in trek. Als kind voelde ik me al verbonden met de natuur. Ik observeerde vogels in hun natuurlijke omgeving en speelde graag in de bloemenvelden of bouwde hutten in het bos. Dat was ook de reden dat ik als kind naar de agrarische school ging. Hier is mijn liefde voor dieren verder gegroeid.

Net zoals bij mensen is de natuurgeneeskunde goed inzetbaar bij dieren. Binnen de praktijk wordt gebruik gemaakt van kruidenkunde (fytotherapie), homeopathie, aromatherapie en de bloesemtherapie van dr. Bach. Alle diersoorten zijn van harte welkom.

 

Opleidingen en cursussen

Heden Regelmatig volg ik een bijscholingscursussen voor meer verrijking van de kennis.
februari 2023 Basiscursus Spagyriek
maart 2022 Anatomie en fysiologie van de spijsvertering bij hobby vee
januari 2022 Terugkeer van de wolf in Nederland lezing door Peter Klaver
2021 6 bijscholingen over huid en huidproblemen georganiseerd door de BCND
april 2019 Reiki 2
januari 2019 Reiki 1
2017 – 2021 Silverlinde Breda