Mijn naam is Anita van Ipenburg, ik woon samen met mijn gezin in Woudenberg. Naast het gezin bestaat ons huishouden uit hond Sjoerd, kater Suske en twee rebelse kippen Drumstick en Hotwing. In 2017 heb ik de stap gewaagd en begonnen aan de opleiding tot veterinair natuurgeneeskundig therapeut bij de Silverlinde. Hier volgde ik de 4-jarige plus opleiding, de reden hiervan was dat ik een brede kennis van dieren wilde vergaren. Tijdens de opleiding ben ik door stages en lessen in aanraking gekomen met verschillende dieren zoals b.v. koeien, paarden, honden en reptielen. De opleiding is in 2021 is afgerond. De jaren bij de Silverlinde waren een feest van herkenning en heb ik genoten van alle informatie.

Na het voltooien van de 4-jarige opleiding is Veterinair Natuurgeneeskundige praktijk Joy and Nature gestart. De naam is gekozen omdat ik met veel plezier de natuur in trek. Als kind voelde ik me al verbonden met de natuur. Ik observeerde vogels in hun natuurlijke omgeving en speelde graag in de bloemenvelden of bouwde hutten in het bos. Dat was ook de reden dat ik als kind naar de agrarische school ging. Hier is mijn liefde voor dieren verder gegroeid.

Net zoals bij mensen is de natuurgeneeskunde goed inzetbaar bij dieren. Binnen de praktijk wordt gebruik gemaakt van kruidenkunde (fytotherapie), homeopathie, aromatherapie en de bloesemtherapie van dr. Bach. Alle diersoorten zijn van harte welkom.

 

Opleidingen en cursussen

2017 – 2021 Silverlinde Breda
januari 2019 Reiki 1
april 2019 Reiki 2
Heden Regelmatig volg ik een bijscholingscursussen voor meer verrijking van de kennis.